Haal jij wel voldoening uit je werk? Heb je wel (een) passie?

Soms lijkt het erop alsof werkelijk iedereen je aanmoedigt om als baan meer te gaan doen met waar je je gepassioneerd over voelt.

Maar is dit wel altijd mogelijk? Iets doen waar je warm voor loopt, wat je echt leuk vindt?

En wat als je dat niet hebt of doet? Kun je dan wel een betekenisvol leven leiden?
Geen zorgen!

Het blijkt wel zo te zijn dat een sterke mate van verbondenheid met je werk bijdraagt aan je eigen welzijn, maar die bijdrage blijkt nog groter wanneer je passie zich buiten je baan bevindt!

In het eerste geval worden je prestaties en toewijding op de werkvloer hoger, maar ben je voor je gepassioneerde gevoel wel afhankelijk van je baan.

Hoe meer je eigenwaarde verweven is met je werk, hoe harder een tegenvallend project, negatieve beoordeling of zelfs ontslag aankomt.

In de andere situatie is er buiten werktijd juist iets waar je energie uit haalt, waarmee je kunt opladen, zodat je de volgende dag opnieuw fris en sterk aan de slag kunt.

Activiteiten en hobby's buiten je werk die stress verlagend werken, je creativiteit vergroten en jou kennis en ervaring laten opdoen, zijn super belangrijk.
Het volgen van een passie binnen je carrièrepad is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen kiezen er wel bewust voor, ondanks dat het geen gemakkelijke mind-set is.

Streef dan ook liever naar plezierige vrijetijdsbesteding waar je naar uit kunt kijken gedurende je werkdag i.p.v. naar een misschien onbereikbare baan waardoor je niet meer kunt zien en open staan voor wat er in je huidige (werk)leven al voor moois is!


OEFENING

Weet jij al waar jij warm voor loopt, waar je blij van wordt? Iets wat je heel graag doet zonder dat het je moeite kost? Activiteiten waar je juist energie van krijgt, waar je helemaal in kunt opgaan? Iets waardoor je de tijd vergeet (en zelfs vergeet om je mail en social media te checken)? Als je zoiets al "hebt"...HEERLIJK!! Heb je het nog niet gevonden...ga er dan maar eens lekker voor zitten of liggen of maak een boswandeling en laat je gedachten de vrije loop over heimelijke wensen die je nog niet tot uitvoer hebt gebracht of activiteiten die door drukte in je leven langzaam naar de achtergrond zijn verschoven.