Verbeter je mentale gezondheid door 1 simpele dagelijkse oefening


Het ontbreken van een psychische aandoening is niet hetzelfde als mentaal gezond zijn. Net zoals het gebrek aan lichamelijke ziekte niet hetzelfde is als fysiek fit zijn.
Het verbeteren van je mentale gezondheid is niet alleen goed voor jou, ook de mensen om je heen hebben hier voordeel van. De toestand van onze geestelijke gezondheid beïnvloedt onze relaties.
Om de (enorme) voordelen van mentale gezondheid te kunnen ervaren en benutten, dien je hier dagelijks aandacht aan te besteden. Er is helaas geen toverspreuk of "magische pil" voor.
Jouw persoonlijke intentie èn het consequent doen van dagelijkse mentale oefeningen zijn echt nodig om de voordelen te realiseren.
Beschouw je geestelijke gezondheid maar als een bankrekening. Je zult onvermijdelijk negatieve interacties met mensen, negatieve situaties en ervaringen hebben, waardoor je banksaldo daalt. Die mensen die consequent oefenen in het stimuleren van de mentale gezondheid (en op die manier het banksaldo aanvullen) hebben uiteindelijk een hoger mentaal banksaldo.


Wat je elke dag kunt doen:
1. Stel je 's ochtends 5 minuten voor hoe het voor jou zou zijn om de voordelen van positieve geestelijke gezondheid te ervaren (welke gedachten en gevoelens ervaar je dan en welk gedrag laat je zien?);
2. Neem je voor dat je die dag gaat oefenen om dit nu al te doen;
3. Bedenk een "trigger" om jezelf hieraan te herinneren (zet een wekkertje op je telefoon of spreek af dat je voor elk gesprek jezelf hieraan herinnert).


OEFENING
Maak van bovenstaande zo snel als mogelijk een gewoonte!! Dus: begin er mee en blijf het herhalen. Dag na dag.